
S'ha comprovat científicament que la millor etapa dels sers humans per a explotar les seues capacitats mentals és a primerenca edat, regularment entre els 3 i 8 anys d'edat, temps en què la corfa cerebral de les persones comença a enrobustir per mitjà de l'increment de la seua activitat neuronal i s'ubica en un nivell òptim de recepció. A més s'ha demostrat que els subjectes que han sigut exposats a la motivació intel·lectual des d'una edat primerenca, han reaccionat favorablement en els camps d'aprenentatge en què es desemboliquen, per exemple, l'adopció d'altres idiomes, instruments musicals, la computació i informàtica i, per què no? el desenrotllament de circuits integrats.
Una dels responsables d'esta iniciativa és la Prof. AnnMarie Thomas, investigadora docent de la Universitat de Sant Tomàs, (Estats Units) i directora de l'UST Design Lab de la universitat. La professora va realitzar un estudi de camp en col·laboració amb la investigadora Lindsay Levkoff, de l'empresa SparkFun Electronics, fabricant d'estos paquets didàctics que porten el nom de 'Squishy Circuits', amb l'objecte d'identificar les possibles reaccions dels xiquets enfront d'un nou joc que involucre l'electricitat, per descomptat d'una manera innòcua.
D'acord amb Levkoff, els mestres d'educació primària busquen de manera ordinària material de baix cost per a realitzar exemplificacions de bona qualitat sobre certs temes de la Física, com ho és el funcionament de l'electricitat. Així que, en compte de treballar amb material convencional, la idea de SparkFun Electronics i la Universitat de Sant Tomàs, ha sigut reemplaçar la tauleta per a tallar per una classe de plastilina conductiva dielèctrica.
Quan el jovenet desplega o expandix la plastilina, una estructura cablejada de manera interna incrementa la resistència, emergint així la reacció física de l'electricitat respecte a la manipulació aplicada pel xiquet. D'esta manera quan la plastilina és cortada pel xiquet, també curta el circuit i d'esta manera forma automàticament un switch. I com el contacte amb la plastilina farà per al xiquet quelcom familiar i agradable al tacte, també aniran aprenent les diferents variacions de l'electricitat sense que patisquen o córreguen riscos per contacte dielèctric. Els responsables dels jocs didàctics han denominat a este material 'Conductive Play Dough' (CPD) o plastilina conductiva.
El document referix que esta iniciativa ha sigut generada com una plataforma motivacional per al sector infantil a fi que els xiquets desperten el seu interés cap a les enginyeries, un sector acadèmic que en els últims anys ha decrescut en qüestió de demanda per part dels jóvens que pretenen entrar a estudiar una carrera professional. Cal mencionar que açò ha ocasionat un dèficit en la formació de recursos humans especialitzats per a la indústria electrònica global. El mètode utilitzat pels desenvolupadors dels kits d'electrònica és permetre que els xiquets adopten un perfil de 'escultores'.
La idea de la plastilina conductiva naix quan investigadors de la Universitat Sant Tomàs van materialitzar esquemàtics de Leah Buechley per a crear la col·lecció crida LilyPad composta per circuits tallables de la firma SparkFun Electronics. Així, la idea original va prendre un altre rumb i es va centrar en una xicoteta taula composta per capes i capes de plastilina conductiva. A l'entrar l'estiu, un estudiant de la universitat va ser invitat al projecte, i la seua principal consigna va ser documentar els mesuraments de conductivitat elèctrica de la plastilina en figures que ell mateix feia en sa casa. Com resultat es va poder donar compte que existia prou conductivitat en el material flexible com per a ser inofensius a la manipulació dels xiquets.
Paula aquesta noticia te molta informació que no va a llegir ningú.
ResponEliminaPD:sols 123 visites? que pobre
Perdó? PERDÓ? A vore, el contador de visites trucat teu no té ninguna validesa degut a que pots posar un valor inicial.
ResponEliminaPD: Sols tens eixe atac? que pobre
Paula,la notícia m´ha agradat moltísim, pero hi ha massa informació hauríeu de seleccionar el tros de text més interessant.Per exemple , jo l'hauria fet en dos; la part dels xiquets amb la tecnologia , i la part de la plastilina.....
ResponEliminaDe les vostres companyes de tecnologia 2.0
PD:El nou disseny que heu triat es fantástic.